Tulppion Majat

Tulppion Majat Ky
Tulppiontie 36
98840 Ruuvaoja
(016) 844 101

Kalastus

Erämetsien kirkasvetiset joet ja purot ovat jokaisen käytössä. Kalastusluvat saat meiltä paikan päältä. Myymme myös kalastusvälineitä ja Nuortin kuuluja perhoja.

Kalastusvihjeitä

Lailliset kalastusvälineet ovat Nuortilla perho ja uistin. Perinteisellä perhovavalla heittävien kannattaa käyttää yhden käden vapaa, kelluvaa siimaa ja peruke saa olla 0,12-0,40 mm. Perhoista parhaimmat löytyvät seuraamalla ilmassa ja veden päällä lentäviä hyönteisiä.

Koskissa ja rikkonaisissa kohdissa kannattaa uittaa Nalle Puhia sen eri väreissä, koukkukooissa ja muunnoksissa. Muita hyviä pintaperhoja ovat mustat ja ruskeat pienet pintaperhot. Kylmällä, sateisella ja viileällä säällä on syytä vaihtaa uppoperhoon. Kaikkia perinteisiä ja hyviä pohjoisen perhoja kannattaa kokeilla. Hyviä värejä ovat vihreä, keltainen, punainen ja ruskea sekä perhojen koukkukoot 12-8.

Virveliä käyttävän on syytä varata mukaan runsaasti pieniä lippoja, kuten Lotto ja Kuusamon Kuff on täällä kova sana sen eri väreissä ja painoissa. Ottavia 10-12 g:n lusikkauistimia ovat Tobyt, Räsäset ja Professorit. Vaapuista kannattaa uittaa pieniä uppoavia Rapaloita ja Nils Mastereita. Parhaan värin löytää kokeilemalla, joten pakissa on oltava paljon valinnanvaraa siiman päähän.

Nuorttijoki on urheilukalastajan unelma

Tässä video Nuorttijoelta taimenen kalastuksesta.

Nuorttijoen kalansaaliit ovat aina siivittäneet mitä ihmeellisempiä tarinoita kalamiesten keskuudessa. Eivät nämä tarinoita ole, vaan myös todellisuutta. Suomen ehkä ainoana luontaisen kalakannan omaavana vesistönä Nuorttijoki on taimen- ja harrikannaltaan ylivoimaisesti runsain, mutta myös kalastajalle haasteellisin.

Nuorttijoki, Kemijoki, Ainijärvi ym. antavat taimenta, harria ja ahventa niin kesällä kuin talvellakin.

Kalastusluvat ostat meiltä vaivattomasti.

Päärakennus